Η Νάουσα εόρτασε την 100η επέτειο της απελευθερώσεώς της (ΦΩΤΟ)

naousa

Νάουσα, Γιώργος Φερδής

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 η Νάουσα εόρτασε με λαμπρότητα την 100η επέτειο της απελευθερώσεώς της από τον Τουρκικό ζυγό.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος και στη συνέχεια τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο κατά το οποίο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Δράμας κ. Παύλος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο αναφερόμενος στη σημασία της εορταζομένης επετείου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επίσημη Δοξολογία ων τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Αμέσως μετά ο κ. Ιερώνυμος παρακολούθησε στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας, μουσικοχορευτικές παραδοσιακές εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Μακαριώτατο.

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακεδονομάχου Αντωνίου Μίγγα, ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Κομιτατζήδες στην Καρυδιά της Έδεσσας το 1907.

 

Image

naousa1

naousa2

ElefthNaoussa07

ElefthNaoussa08

naousa3

naousa4

naousa5

naousa6

naousa7

naousa8

naousa9

naousa10

naousa11

naousa12

Εμφανίσεις: 43470
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!