Λαρίσης Ιγνάτιος: ''Είστε ελπίδα και καύχημα της Εκκλησίας''

agiasmos.byz.sxolis2Με την συμμετοχή πολλών μαθητών και ιδιαίτερα των πρωτοετών ξεκίνησε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 το απόγευμα, τον κύκλο των μαθημάτων της, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ » με την ακολουθία του αγιασμού, που τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, ο οποίος επαίνεσε δια θερμών λόγων τους Μουσικολογιωτάτους Διδασκάλους της σχολής, οι οποίοι επιτελούν στις μέρες μας ένα πολύ σπουδαίο έργο, διδάσκοντας την αθάνατη βυζαντινή μουσική και προσφέροντας στην νέα γενιά ανόθευτη την διδασκαλία των Πατέρων και των μαϊστόρων της εκκλησιαστικής τέχνης της μουσικής αυτής.

Οι φοιτητές της σχολής έψαλλαν μελίρρυτα μαζί με τους διδασκάλους τους πολλούς βυζαντινούς ύμνους και στο τέλος του αγιασμού ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τους απεκάλεσε μαθητές στο πιο όμορφο σχολείο, ελπίδα και καύχημα της Εκκλησίας, αφού όλοι σχεδόν όσοι εξέρχονται της σχολής αναλαμβάνουν την υψηλή διακονία του ιερού αναλογίου , όπου μέσα από αυτό τέρπουν τις ακοές των πιστών και καλλιεργούν τις ψυχές των εκκλησιαζομένων, ανεβάζοντας μυσταγωγικά με τις φωνές τους, την γνώσή τους και την ψαλμωδία τους τόσο τους φιλακόλουθους Χριστιανούς, όσο και το επίπεδο της Θείας λατρείας γενικότερα.

Εμφανίσεις: 29187
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!