Μαντινείας και Ιερισσού τίμησαν τον Άγιο Δημήτριο

gd

Λαμπρά εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας  η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της μητροπόλεώς του,  χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού την παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου, στο Ιερό Εξωκκλήσιο Αγίου Δημητρίου Κερασταρίου.

Το Ιερό αυτό Εξωκκλήσιο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το έτος 2007, η οποία πυρκαγιά είχε κατακαύσει χιλιάδες στρέμματα και περιουσίες τόσο του Νομού  Αρκαδίας όσο και του Νομού Ηλείας και έγινε  η αιτία να χάσουν την ζωή τους αρκετοί συνάνθρωποί μας.

Με πρωτοστάτη τον Σεβασμιώτατο στην εκ βάθρων ανέγερση του Εξωκκλησίου καθώς και  την μεγάλη ανταπόκριση των Ενοριτών, των κατοίκων του χωριού και την αρωγή της Μητροπόλεως, επετεύχθη η  ολοκλήρωση του Ιερού Ναού.

Επίσης την παραμονή της Εορτής στην Τρίπολη και στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, συμπροσευχομένου του Επιχωρίου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Τον Θείο Λόγο κήρυξε  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, παρουσία πλήθους εορταζόντων ευσεβών Χριστιανών,  μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε Ιερά Λιτανεία πέριξ του  Ιερού Ναού.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας  κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  προεξήρχε στον Όρθρο  και τη  Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως,  όπου  και κήρυξε  το Θείο Λόγο.  Όπως την παραμονή έτσι και ανήμερα της Εορτής συμμετείχε στην Πανήγυρη   πλήθος κόσμου. Ο Σεβασμιώτατος   Μητροπολίτης μας,  ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και ευλογημένα, ιδιαιτέρως στους έχοντας και την ονομαστική τους εορτή.

Στο μικρό χωριό των Καλτεζών και στο εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τέλεσε τη  Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ,  μιας και εξυπηρετούσε επί πολλά έτη ως προσωρινός Εφημέριος την  Ενορία αυτή. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Δημητρίου και κλείνοντας αποχαιρέτισε τους ευσεβείς Ενορίτες και τους συνεργάτες του Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους.

fgv

sf

Εμφανίσεις: 52776
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!