Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Χαλκίδος

x

Με την Χάρη του Θεού ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 οι φετινές Εκδηλώσεις των Κ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ στην Πόλη της Χαλκίδος, τις οποίες διοργάνωσε ο Μητροπολιτικός Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την ευκαιρία της ετησίου Πανηγύρεώς του.

Οι Εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Ιερά Αγρυπνία, που τελέσθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 προς 28 Οκτωβρίου 2012 και με την Πρωϊνή Θεία Λειτουργία της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου 2012, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό.

Η Αγρυπνία της 27ης Οκτωβρίου προς τιμήν της Ελευθερώτριας Θεομήτορος, με αφορμή την Εορτή της Αγίας Σκέπης, έχει καθιερωθεί να τελείται από την πρώτη χρονιά των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, έχει δε και μια ιδιαίτερη σημασία για τον Μητροπολιτικό Ναό, γιατί σε παρόμοια Αγρυπνία αυτής της ημέρας, το έτος 1973, ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης) τέλεσε την Ακολουθία επί διασαλεύσει της Αγίας Τραπέζης του Μητροπολιτικού Ναού και καθιέρωσε Άγιες Τράπεζες στα δύο κλίτη του Ι. Ναού, επ’ ονόματι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και του Αγίου Χαραλάμπους.


Στην Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και έψαλλαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Γεώργιος Καραγκούνης και κ. Ιωάννης Δέδες με τους δύο Χορούς τους.   


            Το πρωί της Κυριακής, σε άλλη Αγία Τράπεζα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ενώ έψαλλε η Χορωδία Χαλκίδος 1936, υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Χάνου, τον δε θείο λόγο κήρυξε ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Αντίπας, Γέροντας του Ιβηριτικού Κελλίου της Αγίας Άννης.


            Στις 11.00 π.μ. η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, που φιλοξενήθηκε όλες τις ημέρες των Εκδηλώσεων αναχώρησε για το Άγιο Όρος, συνοδευόμενη από 50 Ενορίτες του Αγίου Δημητρίου, με προεξάρχοντα τον Προϊστάμενο Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου.

x2

x3

Εμφανίσεις: 28961
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!