Αγιασμός Βυζαντινής Σχολής στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

messinias agiasko

Ξεκίνησαν τη Παρασκευή το απόγευμα 2 Νοεμβρίου με την τελετή έναρξης και τον αγιασμό, τα μαθήματα στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, ο γενικός γραμματέας του δήμου Καλαμάτας, Βασίλειος Χατζής, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο πολιτευτής της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης κ. α. Μετά την τελετή ακολούθησε μουσική εκδήλωση από την λαϊκή-παραδοσιακή ορχήστρα της σχολής υπο την διεύθυνση του καθηγητή κ. Γεωργίου Τσιλίκα.

Νέος διευθυντής της Σχολής ανέλαβε, μετά από πρόταση του Μητροπολίτου και απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κων/νος Σιάχος, καθηγητής Ιστορίας, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης Καλαμάτας, εμβριθής γνώστης του αντικειμένου, μα πάνω από όλα, ένας νέος άνθρωπος, με αγάπη και μεράκι για την πατροπαράδοτη ελληνική μουσική.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι πενταετής και παρέχεται δωρεάν από την Ιερά Μητρόπολη.

Στη Σχολή διδάσκονται πέραν των μαθημάτων της ψαλτικής, παραδοσιακή - λαϊκή μουσική, βασικά στοιχεία θεωρίας της κλασσικής ευρωπαϊκής μουσικής, καθώς και παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Λειτουργεί επίσης τμήμα πρακτικής εκμάθησης της ψαλτικής.

Φώτο: Γιώργος Τσερεφός

mesinia

mesinia1

mesinia2

mesinia3

mesinia6

mesinia4

mesinia7

Εμφανίσεις: 78517
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!