Εορτάσθηκαν οι τοπικοί άγιοι της Λαρισαϊκής Εκκλησίας

en.larisi.agioi4Μεγαλοπρεπώς και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκαν οι τοπικοί άγιοι της Λαρισαϊκής Εκκλησίας στη κοινή σύναξη και εορτή τους το πρωτοκύριακο του Νοεμβρίου.

Έτσι μετά την ημερίδα των Λαισαϊκών αγιολογικών σπουδών που διεξήχθη στην Λάρισα από διακεκριμένους επιστήμονες και πολλές ακόμη πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα τις ημέρες αυτές στην τοπική Εκκλησία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 το απόγευμα η πάνδημη υποδοχή των ιερών λειψάνων και της ιεράς και χαριτοβρύτου αγίας εικόνος της Παναγίας της Αρμενιώτισσας στον προαύλειο χώρο του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, παρισταμένων των ευλαβών ιερέων του Θεού του Υψίστου και σύμπαντος του ευσεβούς λαού.

Στον πανηγυρικό εσπερινό της ιεράς πανηγύρεως των εν Λαρίση διαλαμψάντων Αγίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, έψαλλε πολυμελής χορός εκλεκτών Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού και Διδασκάλου κ. Αθανασίου Παναγούλη, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς οι άγιοι εμεγάλυναν και ύψωσαν το όνομα του Κυρίου και στο πώς αυτή η ξεχωριστή εορτή με τους είκοσι φωτεινούς αστέρες αναγεννά τις καρδιές των πιστών και τις ανεβάζει σε θείες θεωρίες.

Την επομένη, Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 το πρωί, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς χριστιανούς και πολύ όμορφα στολισμένο με εύοσμα άνθη της εποχής Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία ιερούργησε ο οικείος Ιεράρχης κ. Ιγνάτιος μαζί με πλειάδα ιερέων και με την συμμετοχή πολλών Ιεροψαλτών, αναγνωστών, μαθητών και ιεροπαίδων.en.larisi.agioi7

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην δύναμη της μαρτυρίας του Κυρίου Ιησού και πώς οι Άγιοι μας κατόρθωσαν να φτάσουν σε αυτά τα ύψη της αγιότητος δίδοντας καθημερινά την μαρτυρία ότι ζει Κύριος ο Θεός και φτάνοντας μέχρι το φριχτό μαρτύριο για την δόξα του αγίου ονόματός Του.

Κάλεσε δε τους πιστούς να μείνουν εδραίοι και αμετακίνητοι στην Ορθόδοξη πίστη, που καθημερινά αναδεικνύει αγίους, οσίους και μάρτυρες!

Πολύ συγκινητική ήταν η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων που περίμεναν αρκετή ώρα στην ουρά, προκειμένου να ασπασθούν τα ιερά λέιψανα και την αγία εικόνα της Θεομήτορος, που ήλθε από το ευλογημένο χωριό του Αρμενίου για να στηρίξει και να ενδυναμώσει τις καρδιές των πιστών.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκαν ενώπιον των ιερών λειψάνων ο μεθέορτος εσπερινός των εν Λαρίση Αγίων και εψάλλησαν οι χαιρετισμοί τους, που είναι ποίημα, όπως και ολόκληρη η ασματική ακολουθία του φιλαγίου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ενώ όλοι οι ευλαβείς χριστιανοί συνέψαλλαν το απολυτίκιο των Αγίων και της Παναγίας της Αρμενιώτισσας, επικαλούμενοι την χάρη τους και την ευλογία τους!

Εμφανίσεις: 35598
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!