Δεν σχολιάζει η Μητρόπολη Ξάνθης τη διαδοχή στη Μητρόπολη Κομοτηνής

09rΕρμητικά κλειστή είναι η Μητρόπολη της Ξάνθης για όσους επιθυμούν να συζητήσουν το θέμα της πιθανότητας να εκλεγεί Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Μουτάφης, μετά τη συζήτηση που άνοιξε στην πόλη της Κομοτηνής.

Τόσο ο Μητροπολίτης Παντελεήμων όσο και ο Πρωτοσύγκελλος έχουν διαμηνύσει ότι το ζήτημα, τίθεται πολύ πρόωρα και μάλιστα, αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει ταφεί ο κεκοιμημένος Μητροπολίτης της γειτονικής πόλης και είναι άκομψο να συζητείται η διαδοχή του.

Σημειώνουν ότι είναι θέμα της Ιεράς Συνόδου που θα την απασχολήσει όταν συνέλθει, ίσως και στον επόμενο χρόνο και επιμένουν να μην κάνουν οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα.

Ο κατάλογος των προς Ιερατεία υποψηφίων αριθμεί περίπου 300 μέλη αλλά από πολλές πλευρές θεωρείται ότι είναι αρκετά πιθανό να καταλήξει στη γειτονική Μητρόπολη ο Πρωτοσύγκελος της Ξάνθης.

Δεύτερος από τους πιθανούς διεκδικητικές του θρόνου είναι ο Πρωτοσύγκελος της Κομοτηνής Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος που θεωρείται επιλογή του Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

Εμφανίσεις: 106793
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!