Τιμήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος στην Πάτρα

pa

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Πατρών. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας κατά τον οποίον κήρυξε τον Θείον Λόγον ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Διευθυντής των Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος.

Ο ομιλητής τόνισε ότι ο Άγιος Νεκτάριος υπήρξε φυσιογνωμία φωτεινή, συγγραφεύς άριστος των θείων αληθειών, υπόδειγμα ενάρετου πνευματικού ποιμένος και πατρός, εργάτης ακούραστος της Εκκλησίας και καθηγητής της ασκήσεως.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι ο Θεός τον ανέδειξε στις ημέρες μας για να αποδείξει ότι ο Χριστός είναι ο Αυτός και εις τους αιώνας και ότι η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μοναδική ταμειούχος της Θείας Χάριτος.
Το βράδυ τελέσθηκε μικρά Ιερά Αγρυπνία με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πιστών.

Την κυριώνυμον ημέρα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και με συμμετοχή πολλών Ιερέων και διακόνων τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος με τον χαρισματικό του λόγο ανεφέρθη στο μέγιστο αμάρτημα της συκοφαντίας τονίσας ότι ο Άγιος Νεκτάριος εσυκοφαντήθη σφόδρα και μάλιστα από αδερφούς του. Έχοντας υπομονή, πίστη, αγάπη αξιώθηκε της ουρανίου δόξης και μακαριότητος.

pa2

pa3

pa4

Εμφανίσεις: 57756
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!