Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στο Άργος Ορεστικό

argos orestikou

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού.


Το απόγευμα της παραμονής της εορτής στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μηνά, Προστάτου και Πολιούχου της Καστοριάς, την οποία μετέφερε στην ακριτική περιοχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, από την Ιερά Μονή Αγίας Άνδρου.
Στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.


Το λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σιατίστης, εμπνεόμενος από τον ψαλμό της Ακολουθίας της Αρτοκλασίας «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν».


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, ευχαρίστησε τους δυο Αρχιερείς γιατί με την παρουσία τους λάμπρυναν το πανηγύρι του Ναού του Άργους Ορεστικού, μεταφέροντας ευλογία στο λαό της περιοχής. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου, ο οποίος κόμισε στην περιοχή του Αγίου Μηνά την Κάρα του, για να λαμπρύνει τις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Πολιούχου της Καστοριάς και επί τη συμπληρώσει 100 ετών από την απελευθέρωσή της.


Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.


Σε ένα κατάμεστο Ναό παρόντων των Πολιτικών, Περιφερειακών, Δημοτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο προεξάρχων Μητροπολίτης Σύρου, μιλώντας για τον τρόπο ζωής του Αγίου Νεκταρίου και πως εμείς σήμερα μπορούμε να προσαρμόσουμε αυτόν τον βίο στην καθημερινότητά μας ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι.


Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας της Γράμμουστας και του Αγίου Νεκταρίου καθώς και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μηνά και του Αγίου Νεκταρίου.


Τέλος, οι προσκεκλημένοι Αρχιερείς επισκέφτηκαν το Ιερό Επισκοπείο της πόλης της Καστοριάς, τον Μητροπολιτικό Ναό και μνημεία του Γερμανού Καραβαγγέλη και του Παύλου Μελά.

argos1

argos2

argos3

argos4

argos5

argos6

argos7

argos8

argos9

argos10

argos11

argos12

argos13

 

Εμφανίσεις: 52129
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!