Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα

yd5

 

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η νήσος Αίγινα την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου Επσκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μικρός εσπερινός εις το Καθολικόν της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) και εν συνεχεία ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον νέον παμμεγέθη Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου με την συμμετοχή των προσκληθέντων Σεβ. Μητροπολιτών:

1) Ελασσώνος κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

2) Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ

3) Δράμας κ. ΠΑΥΛΟΥ και

4) Σαλώνων κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

Εις τον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο άγιος Σαλώνων όστις και εκήρυξε τον Θ. Λόγον. Ακολούθησε ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. ΠΑΥΛΟΥ εις την οποίαν ομίλησε ο Πανοσ. Αρχμ. π. Σάββας Ζέρβας, Εφημέριος Ιεροκήρυξ.

Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αγίου Ελασσώνος κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Τον Θ. Λόγον εκήρυξε εμπνευσμένα ο άγιος Εδέσσης κ. ΙΩΗΛ

Στην συνέχεια σχηματίσθηκε εις τον λιμένα της νήσου Αιγίνης η λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε εις τον Ι. Μητροπολιτικόν Ναόν.

Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό την χοραρχίαν του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη.

Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Εσπερινός της αποδόσεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Εφραίμ.

yd2

yd3

yd4

yd6

 

Εμφανίσεις: 77063
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!