Η Μητρόπολη Κίτρους τίμησε τον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα

kit

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως  Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τίμησε τον προστάτη του Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα, με Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, συμπαραστατούμενος από τους υπεύθυνους Ιερείς των Φιλανθρωπικών καταστημάτων, ενώ το Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Παύλος Ντούρος.

Οι υπεύθυνοι Ιερείς των συσσιτίων της Μητροπόλεως "ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ", του καταστήματος δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ» και του Εκκλ. Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ο ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ», οι Ιερείς - προϊστάμενοι των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της πόλης Κατερίνης και οι 250 περίπου ακούραστοι συνεργάτες λαϊκοί, άνδρες και γυναίκες, πού συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, δόξασαν το Θεό για το έργο που επιτελείται με τη δική Του ενίσχυση, και παρεκάλεσαν τον προστάτη τους Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα, να πρεσβεύει για τη σωτηρία τους, και την πρόοδο της φιλανθρωπικής διακονίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος π. Βαρνάβας, έκανε αναφορά στο πρόσωπο του Γέροντος Μητροπολίτου μας κ. Αγαθονίκου, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής όλων των φιλανθρωπικών δράσεων-προγραμμάτων, και σε όλους, όσοι βοηθούν στο Φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως και προέτρεψε το έργο αυτό, που γίνεται με πολλούς κόπους και πνεύμα θυσιαστικής αγάπης, να συνεχιστεί και να επιτελείται πάντοτε αθόρυβα και ταπεινά.

Τέλος, δόθηκε σ’ όλους τους εθελοντές, μαζί με το κέρασμα, και ένα μικρό Προσευχητάριο  ως ένδειξη τιμής, ευγνωμοσύνης και πολλής αγάπης.

kit3

Εμφανίσεις: 75989
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!