H Ι.Μ. Σάμου γιόρτασε την ένωση του νησιού με την Ελλάδα

sam

Η Ιερά Μητρόπολης μας για την πρώτη εκατονταετηρίδα από  της ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα διοργάνωσε εόρτιες εκδηλώσεις  με ομιλίες και πολιτιστικά δρώμενα ανά τις πόλεις και τα χωριά της Σάμου. Αποκορύφωμα η Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ομιλίες , Δοξολογία , Επιμνημόσυνες δεήσεις. Ανάγνωση εγκύκλιου μηνύματος σε όλους τους ναούς του νησιού.

Ανέγερση μνημειακής στήλης έμπροσθεν του Ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος που υπεγράφη η ένωσης, Έκδοση επετειακού λευκώματος με γραμματόσημα, ιστορικά κείμενα και φωτογραφίες της εποχής.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: «Η ένωση της Σάμου μετά της Μητρός Ελλάδος επετεύχθη χάρη στους δύο πρωτεργάτες του αγώνος διά την ένωση, καθώς ο πολιός  Αρχιερεύς Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Κωνσταντίνος Βοντζαλίδης και ο χαρισματικός ηγέτης Θεμιστοκλής Σοφούλης, κατάφεραν να εμψυχώσουν και να συσπειρώσουν όλες τις δυνάμεις των Σαμίων και όλοι μαζί ενωμένοι να ενσαρκώσουν και να πραγματοποιήσουν τους πόθους, τα οράματα, τις ιδέες και τους αγώνες του λαού του ακριτικού αυτού τόπου , για ένωση με την Ελλάδα.

Κατάφεραν να ξεπεράσουν τις ατομικές φιλοδοξίες , τις μικρότητες και τους φατριασμούς και με τόλμη, ανδρεία και ευψυχία διέσωσαν την εθνική μας αυτοσυνειδησία και την ελληνική μας ταυτότητα και μας κληροδότησαν την μεγάλη αλήθεια , ότι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα ».

sam2

sam3

Εμφανίσεις: 52722
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!