Εορτάστηκε η Σύναξη των Καστοριέων Αγίων (ΦΩΤΟ)

agioi

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Σύναξη των Καστοριέων Αγίων στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου στα προπύλαια του Ιερού Ναού έγινε η υποδοχή Τιμίων Λειψάνων τοπικών Αγίων, τα οποία είχαν την ευκαιρία οι πιστοί να προσκυνήσουν.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος στο λόγο του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους Αγίους της τοπικής μας Εκκλησίας και στη δύναμη που έχουν να μεταφέρουν τα αιτήματά μας στο θρόνο του Κυρίου μας.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου το πρωί, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου της εν Καστορία Εκκλησίας, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεώς του και την παρουσία πλήθος κόσμου.

Παρόντες στις Ιερές Ακολουθίες η Βουλευτής Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, της Πυροσβεστικής και άλλων τοπικών φορέων.

agioi1

agioi2

agioi3

agioi4

agioi5

agioi6

agioi7

Εμφανίσεις: 55933
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!