Εγκαίνια έκθεσης Θρησκευτικού γραμματοσήμου στην Ι.Μ. Πατρών

patra2

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά Πατρών τα Εγκαίνια της Εκθέσεως Θρησκευτικού Γραμματοσήμου,  που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Πατρών σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και την Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών.

Η Έκθεση, που πραγματοποιείται στα πλαίσια των «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΩΝ 2012», είναι αφιερωμένη σε δέκα Ιστορικούς Ναούς των Πατρών, με πρώτο τον Παλαιό Ιερό Ναό του Πολιούχου μας Αγίου Ανδρέου. Η έκθεση θα διαρκέση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, και θα είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα έως Σάββατο, κατά τις ώρες 10:00-13:00 και 18:00-20:00.

Παρά τον βροχερό καιρό, μεγάλη και ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου, ο οποίος κατέκλυσε τον χώρο των Παλαιών Λουτρών για να απολαύση τα θαυμάσια εκθέματα από τους Ναούς μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Αγιασμό και Προσφώνηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκεια του, προς όλους όσοι κοπίασαν για να έλθη εις πέρας αυτή η θαυμασία πρωτοβουλία για την ανάδειξη της τοπικής εκκλησιαστικής μας ιστορίας και αγιολογίας.

Ακολούθησε η επίσημη παρουσίαση του Αναμνηστικού Λευκώματος «ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ», δέκα Συλλεκτικών Γραμματοσήμων, Αναμνηστικού Φακέλλου αλληλογραφίας, καθώς και ειδικής Αναμνηστικής Σφραγίδος, που εξέδωσαν η Ιερά Μητρόπολις και τα ΕΛ.ΤΑ. Κατά την διάρκεια της εμπεριστατωμένης παρουσιάσεως από τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σημαντικά ιστορικά στοιχεία για τους Ναούς μας, θαυμάζοντας ταυτόχρονα το πλούσιο φωτογραφικό που προβαλλόταν επί οθόνης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Ιωάννης Δημαράς, και εκ μέρους των συνδιοργανωτών, ο Περιφερειακός Διευθυντής ΕΛ.ΤΑ. Δυτ. Ελλάδος κ. Χρυσόστομος Βεργής, και ο Πρόεδρος της Φιλοτελικής

Εταιρείας Πατρών, κ. Σωτήριος Στασινόπουλος. Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος απένειμε έπαινο στην Φιλοτελική Εταιρεία για την συνεργασία της με την τοπική Εκκλησία για την προβολή των εκκλησιαστικών μνημείων της πόλεως μας, και προσέφερε τιμής ένεκεν από ένα Λεύκωμα στον κ. Δήμαρχο Πατρέων, καθώς και στους χορηγούς της εκδηλώσεως, τον κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα της εταιρείας ΛΟΥΞ Α.Ε. και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, και τον κ. Νικόλαο Δούρο της εταιρείας DUR Α.Ε.

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών προχώρησε στην έκδοση του Λευκώματος και των άλλων ταχυδρομικών αντικειμένων, προκειμένου ο φιλόθεος λαός των Πατρών να γνωρίση καλύτερα την ιστορία των Ιερών Ναών της πόλεώς μας, η οποία είναι πλουσία και σπουδαιοτάτη. Ταυτόχρονα, και σε μια εποχή δύσκολη για τον τόπο μας, μέσω των ως άνω αντικειμένων η Ιερά Μητρόπολις καταβάλλει προσπάθεια για την ενίσχυση των συσσιτίων της και την ανακούφιση των εμπερίστατων αδελφών μας.

Το εισοσιτεσσάρων σελίδων καλαίσθητο Λεύκωμα (που περιλαμβάνει και τα δέκα Συλλεκτικά Γραμματόσημα), διατίθεται στην τιμή των 25 ΕΥΡΩ, και ο Αναμνηστικός Φάκελλος (που φέρει επικολλημένο ένα συλλεκτικό γραμματόσημο, και την αναμνηστική σφραγίδα της σειράς)  στην τιμή των 5 ΕΥΡΩ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθεύονται για τις επόμενες ημέρες από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Βότση 34.

Μάλιστα, όσοι προμηθευθούν το Λεύκωμα, θα συμμετάσχουν σε κλήρωση με δώρο ένα εξαήμερο ταξίδι στους Αγίους Τόπους, που είναι μια ευγενική προσφορά του γραφείου ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ TOURS.  

Την γενική επιμέλεια της εκδόσεως του Λευκώματος είχε ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Τα κείμενα και την ύλη επιμελήθηκε ο κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος, Διδάκτωρ της Φιλολογίας, ενώ τα ιδιαίτερα καλαίσθητα σχέδια, του Λευκώματος, του Φακέλλου και της Αναμνηστικής Σφραγίδος, φιλοτέχνησε η κ. Κωνσταντίνα Στεφα-νοπούλου, Καθ. Καλλιτεχνικών και Γραφίστρια.

Το Λεύκωμα έχει εμπλουτισθή με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον φωτογράφο κ. Χρίστο Κοσμά, καθώς και από τα αρχεία των Ιερών Ναών. Από πλευράς Ελληνικών Ταχυδρομείων, τον συντονισμό της όλης εκδόσεως είχε ο κ. Αθανάσιος Διονυσόπουλος από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΛ.ΤΑ. Δυτ. Ελλάδος.

patra3

patra4

patra5

Εμφανίσεις: 60257
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!