Τιμήθηκε ο Άγιος Στυλιανός στο Βρεφονηπιακό σταθμό Καλαμπάκας

7887

Του Θανάση Βλάχου / Romfea.gr

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Στυλιανού, προστάτη των παιδιών τιμήθηκε η μνήμη του στον βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Καλαμπάκας «Ο Άγιος Βησσαρίων» με μια λιτή και όμορφη τελετή.

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ στις 11 το πρωί τελέστηκε δέηση μετ΄ αρτοκλασίας παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου, του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Δήμου, των εκπαιδευτικών-βρεφονηπιοκόμων του σταθμού και των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτόν.

Αμέσως μετά ο κ. Σεραφείμ μοίρασε σε όλα τα παιδιά από μια εικόνα τα οποία προηγουμένως προσκύνησαν στην εικόνα του Αγίου Στυλιανού και έλαβαν από τους ιερείς την ευλογημένη αρτοκλασία μαζί με τις ευχές του για υγεία και προκοπή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ευχές του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου αλλά και του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Δήμου-όπου ανήκει ο βρεφονηπιακός σταθμός-οι οποίοι δήλωσαν ότι από πλευράς Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του παρά την δύσκολη συγκυρία.

Σημειώνεται ότι όπως ειπώθηκε από τον Σεβασμιότατο  Σταγών και Μετεώρων προς τα μικρά παιδιά, ο Άγιος Στυλιανός αγαπούσε πάρα πολύ τα παιδιά και για αυτό θεωρείται ο προστάτης τους και παρουσιάζεται στις εικόνες-αγιογραφίες να κρατάει στην αγκαλιά του ένα μωρό στα σπάργανα.

Ο ίδιος ο Άγιος έλεγε μάλιστα ότι αν η ταπεινοφροσύνη αποτελεί θεμέλιο των αρετών, η παιδική ηλικία είναι από τη φύση της περισσότερο ενάρετη, απ' ότι οι μεγαλύτεροι των φιλοσόφων και όταν οι γονείς έφερναν τα παιδιά τους σε αυτόν, η αγαλλίαση του ήταν απεριόριστη.

7878

7899

Εμφανίσεις: 55767
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!