Αρχιερατικός Εσπερινός Πολιούχων Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

kilkis

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική κατάνυξη εψάλη απόψε Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 ο μέγας πολυαρχιερατικός  εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και αρχιερατικού θείου κηρύγματος εορτάζοντας τους Πέντε και Δέκα Ιερομάρτυρες, πολιούχους και προστάτες της πόλεως του Κιλκίς.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος, που κήρυξε και τον θείο λόγο, πλαισιωμένος από τον Σεβασμιώτατο Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και τον οικείο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Νωρίτερα οι Μητροπολίτες, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν μπροστά από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των ΠέντεκαιΔέκα Ιερομαρτύρων το αντίγραφο της Ιερής Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας, που φυλάσσεται στο ιερό βήμα της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και μετέφεραν στο Κιλκίς οι πατέρες για την εορτή και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Μέσα σε μια κατάμεστη από πιστούς Εκκλησία, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παύλος στο θείο κήρυγμα του έκανε αναφορά στον βίο και στην μαρτυρία των Αγίων ΠέντεκαιΔέκα Μαρτύρων για τον Χριστό και την πίστη τους και πως σήμερα η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα μια κρίσης πνευματικής, μιας κρίσης αρχών και αξιών.

Από την πλευρά του ο οικείος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους δύο Μητροπολίτες γιατί λαμπρύνουν με την παρουσία τους τον εορτασμό των πολιούχων μαζί με τον Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ που θα μετάσχει στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

kilkis1

kilkis2

kilkis3

kilkis4

kilkis5

 kilkis6

Εμφανίσεις: 91317
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!