Τα εκκλησιαστικά συμβούλια αποτελούν το κύτταρο κάθε ενορίας

naos-sinantisiΤα εκκλησιαστικά συμβούλια αποτελούν το κύτταρο κάθε ενορίας, υπογραμμίστηκε χθες το απόγευμα στην εκδήλωση της Μητρόπολης στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λάρισας, για τους επιτρόπους των ιερών ναών.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Ευθυμίου, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Νομικές υποχρεώσεις των εκκλησιαστικών συμβουλίων».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη νομική φύση, τη σύνθεση, αρμοδιότητες, ευθύνες και υποχρεώσεις του εκκλησιαστικού συμβουλίου, που είναι το κεντρικό όργανο κάθε ενορίας.

Έκανε σύντομη αναφορά στην εξέλιξη του θεσμού, μίλησε για τη σύνθεση όπως ορίζεται από τους κανονισμούς της Ιεράς Συνόδου, τις ευθύνες που είναι τόσο αστικές, όσο και ποινικές, δηλαδή θεωρούνται άμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, με τις αντίστοιχες ευθύνες και υπογράμμισε ότι αποτελούν το κύτταρο κάθε ενορίας.

Είναι, πρόσθεσε, οι σημαντικότεροι συνεργάτες στο έργο του μητροπολίτη και της Μητροπόλεως, διότι η Μητρόπολη είναι ενιαία και προσβλέπει και στην ευταξία και στη βοήθεια από τα εκκλησιαστικά συμβούλια.

Στη συνέχεια, από την πλευρά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στην πνευματική σχέση με τα εκκλησιαστικά συμβούλια, αναπτύσσοντας το θέμα: «Συνεργοί εν Κυρίω».

Ε. Ρ.

Εμφανίσεις: 60166
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!