Η Καρδίτσα τίμησε τον Άγιο Σεραφείμ

DSC01960Με πολυαρχιερατική χοροστασία τιμήθηκε χθές το απόγευμα ο Πολιούχος άγιος Σεραφείμ στον ομώνυμο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Κορώνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου και χοροστατούντων αρχιερέων Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου και του οικείου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Κυρίλλου. 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του Ποιμενάρχου της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσαλων κ. Κυρίλλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε εδώ με την άδεια και την ευλογία του Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου, του αδελφού μας του πολυηγαπημένου, ο οποίος είναι κεκοσμημένος με τη Θεία Χάρη, χωρίς αυτό να είναι υπερβολή. 

Όλοι ξέρετε πόσα έχει προσφέρει σ’αυτόν τον άγιο τόπο και την Εκκλησία και πόση είναι η αγάπη και η καλοσύνη του και όλοι προσευχόμαστε να βαδίζουμε στα χνάρια του».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Η ζωή του Ποιμενάρχου σας μου θυμίζει ένα περιστατικό της Π. Διαθήκης.  Ένα περιστατικό που αναφέρεται στον πόλεμο που είχαν συνάψει οι Ισραηλίτες με τους Συρίους, οι οποίοι θεώρησαν υπεύθυνο τον Προφήτη Ελισσαίο για την νίκη των Ισραηλιτών.

Και όταν πήγαν να τον συλλάβουν ένα παιδάριο που είχε βοηθό ο Προφήτης Ελισσαίος του είπε τώρα πως θα διαφύγουμε!  Και ο Προφήτης ζήτησε από τον Κύριο να ανοίξει τους οφθαλμούς του παιδιού να δει ποιοι τους υπερασπίζουν.

Και άνοιξαν οι οφθαλμοί της ψυχής του παιδιού και είδε πλήθος αγγέλων να τους υπερασπίζουν και να διώχνουν μακριά το στρατό των Συρίων.

Έχουμε εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μυστικές Δυνάμεις που μας υπερασπίζουν, έχουμε τους Αγγέλους, έχουμε τους αγίους που με τις πρεσβείες τους και τη μεσιτεία τους έρχονται και διώχνουν τις μυστικές δυνάμεις. DSC01951

Και το βλέπουμε αυτό στην ζωή του δικού σας Μητροπολίτου. Μυστικές δυνάμεις τον βοηθούν και τον ενισχύουν κάθε μέρα. Και εξέρχεται νικητής πίσω από κάθε δυσκολία την οποία αντιμετωπίζει κάθε μέρα.

Και δακρύζει η ψυχή μας όταν βλέπουμε τέτοια θαύματα να επιτελούνται από την ευσέβεια και από την πίστη του πολυηγαπημένου Ιεράρχου, στον οποίο απόψε καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας που μας παρέχει αυτή τη χαρά να απευθυνόμαστε σε εσάς και να μιλούμε εξ’ ονόματός του σε αυτή την μεγάλη εορτή της πόλεώς σας και χαιρόμαστε γι’ αυτή την καλή γειτονία που έχουμε».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων ευχαρίστησε για την παρουσία του στην Πανήγυρη αυτή της Μητροπόλεως και ευχήθηκε ότι καλύτερο στο έργο του.

Μετά τον εσπερινό μεταφέρθηκε η Αγία Κάρα του Αγίου Σεραφείμ από την Ι.Μ. Κορώνης που φυλάσσεται, όπου τελέσθηκε η Παράκληση του Αγίου και Ιερά Αγρυπνία, ενώ το πρωί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Αγίου και των λειψάνων με τη συμμετοχή πλήθος προσκυνητών.

Το Ιερό Μετόχιο του Αγίου Σεραφείμ, βρίσκεται μέσα στην πόλη της Καρδίτσης και γίνεται τόπος αγιασμού των πιστών, αφού φιλοξενεί μόνιμα απότμημα της τιμίας Κάρρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ. 

Είναι Μετόχιο της Ι.Μ. Κορώνης Αγράφων όπου ο άγιος Σεραφείμ διετέλεσε Ηγούμενος πριν αναδειχθεί Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και όπου φυλάσσεται η χαριτόβρυτος Κάρα του όπου οι λατρευτικές εκδηλώσεις ήταν το ίδιο Πανηγυρικές.

Εμφανίσεις: 76344
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!