Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Καστορίας (ΦΩΤΟ)

kastorias

Με κατάνυξη και τον πρέποντα σεβασμό στη δοκιμασία του λαού του Θεού, εορτάστηκαν τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού.

Όπως είχε ανακοινώσει η Ιερά Μητροπόλη, ο Σεβασμιώτατος ούτε και φέτος εόρτασε τα ονομαστήριά του, λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η Πατρίδα μας και αρκέστηκε μόνο στην τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας.

Έτσι, το απόγευμα της 3ης Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και μίλησε ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, παρουσία του κλήρου και του λαού της Καστοριάς και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, που τίμησαν τον Επίσκοπο της εν Καστορία Εκκλησίας.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεώς του, παρουσία των αρχόντων του τόπου αλλά και πλήθος πιστών που τίμησαν και ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη τους.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παρόντες και μη, για τις ευχές τους και ζήτησε να προσεύχονται για την ελαχιστότητά του και να του χαρίζει ο

Θεός τη δύναμη να διαφυλάττει ανόθευτη την παρακαταθήκη που του μετέδωσαν οι πνευματικοί του πατέρες.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ.

0-kastorias

 

0-kastorias1

0-kastorias2

0-kastorias3

0-kastorias4

0-kastorias5

0-kastorias6

0-kastorias7

0-kastorias8

0-kastorias9

Εμφανίσεις: 64810
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!