Λαμία - Εσπερινός Αγίου Νικολάου και ονομαστήρια

fthiotidos11

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητρο­πολί­της Φθιώτιδος κ. Νικό­λαος, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός  στον τέως Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας, στον οποίο χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος και συμμετείχαν όλοι οι Ιερείς της πόλεως Λαμίας και των περιχώρων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε τις αρετές του Αγίου Νικολάου και ιδιαιτέρως την αγάπη του για τους πτωχούς και παρεκάλεσε το εκκλησίασμα να εύχεται ώστε οι κληρικοί μας να αναδεικνύονται κανόνες πίστεως, εικόνες πραότητος και διδάσκαλοι εγκρατείας, όπως ήταν ο Άγιος Νικόλαος.

Αμέσως μετά την ομιλία απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος και Γαρδικίου Πρεσβ. π. Δημήτριο Κυρίτση με την συμπλήρωση 30 ετών ιερωσύνης και εις επιβράβευση της προσφοράς του στην Εκκλησία.

Ιδιαιτέρα ικανοποίηση προκάλεσε η τιμητική διάκριση στο εκκλησίασμα, διότι ο π. Δημήτριος είναι εγνωσμένης αξίας και χαίρει τιμής όχι μόνο από τους κατοίκους της Μακρακώμης όπου υπηρετεί αλλά και από τους πιστούς ολοκλήρου της Μητροπόλεως.

Μετά τον Εσπερινό το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε μικρή δεξίωση στο ωραίο Πνευματικό Κέντρο, όπου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των επισήμων και του λαού.

Εμφανίσεις: 77286
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!