Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Ι.Μ. Καλαβρύτων

frontistirio

Την Κυριακή 09.12.2012 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων  στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, που λειτουργεί στην πόλη μας με την συνεργασία της Ιερά Μητροπόλεώς μας και του Δήμου Αιγιαλείας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, ενώ εκ μέρους του Δήμου παρευρέθη η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος του ΔΗΚΕΠΑ  κυρία Βασιλική Ψυχράμη. 

Επίσης παρόντες ήταν ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου  κ. Βασίλειος Παπαβραμόπουλος, ο Διευθυντής του Β Γενικού  Λυκείου   Αιγίου κ.  Βασίλειος Σταματόπουλος,  καθώς και πολλοί γονείς και μαθητές, που παρακολουθούν τα μαθήματα του Φροντιστηρίου.

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους εθελοντές Καθηγητές οι οποίοι, όπως είπε,  με πολύ αγάπη υπερβαίνοντας τον εαυτό τους,  θυσιαστικά και ανιδιοτελώς   σπεύδουν να προσφέρουν δωρεάν τις γνώσεις τους και να βοηθήσουν τους μαθητές, ώστε να εμπεδώσουν καλύτερα τις γνώσεις που αποκτούν στο σχολείο.

Η πράξη τους αυτή αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην τοπική μας κοινωνία που πλήττεται βαθύτατα από την οικονομική κρίση.

Παράλληλα προέτρεψε τους μαθητές, εκτός από τις γνώσεις που θα λάβουν, να φροντίσουν, ιδιαίτερα στις δύσκολη αυτή περίοδο της πνευματικής και ηθικής κρίσεως που περνάμε, να εφοδιαστούν πνευματικά, να εμπιστευθούν τον Χριστό και να τον βάλλουν μέσα στην καρδιά τους, διότι μόνο Εκείνος μπορεί να  δώσει ελπίδα και σιγουριά για το μέλλον και τη ζωή τους. 

Η κ. Αντιδήμαρχος αφού αναφέρθηκε  στην αγαστή συνεργασία Δήμου και Ιεράς   Μητροπόλεως εστίασε την προσοχή της στο υπεύθυνο και σοβαρό έργο που επιτελούν οι εθελοντές Καθηγητές του Φροντιστηρίου. Στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους γονείς των μαθητών.

Ευχόμεθα καλή δύναμη στο λειτούργημα των Εκπαιδευτικών μας και καλή και καρποφόρα πρόοδο στους μαθητές.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Αίγιο λειτουργεί καθημερινά απογευματινές ώρες στις εγκαταστάσεις του Β΄ Γενικού Λυκείου Αιγίου.

Εμφανίσεις: 58278
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!