Εκδήλωση για τις Πρεσβυτέρες και τις εθελόντριες στην Ι.Μ. Λαρίσης

presbytera1Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε εσπερινή προεόρτια ομιλία για τις πρεσβυτέρες και τις διακόνισσες της αγάπης και της φιλανθρωπίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, με ομιλήτρια την Πρεσβυτέρα κ. Γεωργία Κοφινά, η οποία μίλησε με πολύ μεγάλη επιτυχία, αναπτύσσοντας το θέμα της, που ήταν: « Η πορεία προς τα Χριστούγεννα: από τη Νηστεία, στο παραδοσιακό γιορτινό τραπέζι.»

Η λογία ομιλήτρια και συγγραφεύς, τόνισε στον κατάμεστο Ναό του Αγίου Νικολάου πως πρέπει να επιστρέψουμε στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την μεσογειακή διατροφή και τις ωφέλιμες τροφές, όχι μόνο για την υγεία και την ανάπτυξή μας αλλά κυρίως για την αξία των δικών μας προϊόντων και την χαρά της κοινής τραπέζης, που είναι τόπος συναντήσεως και επικοινωνίας των μελών της οικογενείας, κάτι που πρέπει να επανέλθει οπωσδήποτε και στις μέρες μας.

Στην συνέχεια η πρεσβυτέρα Γεωργία παρουσίασε σε ηλεκτρονική μορφή παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γεύματα και συνταγές από διάφορα μέρη της πατρίδος μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο εορταστικό χριστόψωμο και την πνευματική του ερμηνεία και διάσταση, παρουσιάζοντάς το μάλιστα φρεσκοψημένο στο τέλος της ομιλίας της.

Ακολούθησε ζωντανός διάλογος και ανταλλαγή εθίμων μεταξύ πρεσβυτερών, εθελοντριών και ομιλήτριας και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε την προσκεκλημένη ομιλήτρια και καθηγήτρια του μαθήματος της μαγειρικής, που μπήκε στον κόπο να έλθει από την Αθήνα, προκειμένου να μιλήσει για την αξία της νηστείας και της εγκράτειας στην ζωή μας και να ενισχύσει ακόμη το εκλεκτό αυτό ακροατήριο, που δίδει σημασία πρώτα στα πνευματικά κι ύστερα στα υλικά αγαθά, και για τα οποία δοξάζει καθημερινά τον Ευεργέτη Θεό και Πατέρα μας.

presbytera2

presbytera3

Εμφανίσεις: 46886
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!