Ο Μητροπολίτης Πατρών στην Ι.Μ. Αγίων Πάντων Τριταίας

patron-moniΣτο Μοναστήρι των Αγίων Πάντων, συγκεντρώθηκαν τα παιδιά των κατοίκων των γύρω από το Μοναστήρι χωριών, προκειμένου να πραγματοποιηθή για αυτά μια ξεχωριστή γιορτή με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων.

Την εορτή ετοίμασε ο Ηγούμενος και οι περί αυτόν Αδελφότης, όπως και οι φιλομόναχοι αδελφοί οι οποίοι προσέφεραν δώρα και γλυκίσματα για τα παιδιά.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και συγκινητική καθώς όλα τα παιδάκια τα οποία μένουν στα χωριά που βρίσκονται κοντά στο Μοναστήρι, μαζί με τους γονείς τους χάρηκαν, ακούοντας ύμνους Χριστουγεννιάτικους, λέγοντας τα ποιήματά τους που είπαν στη σχολική γιορτή και τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την εορτή άνοιξε με σύντομη προσλαλιά του ο Ηγούμενος της Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Μονής προκειμένου τα μικρά αγγελούδια να χαρούν μέσα σε μια ξεχωριστή γιορτινή ατμόσφαιρα.

Επίσης ευχαρίστησε και εκείνους που προσέφεραν πλούσια δώρα για όλα τα παιδιά και οι οποίοι δεν θέλησαν να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους. Επίσης ευχαρίστησε τους Προέδρους των τοπικών Δημοτικών Διαμερισμάτων και ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα.

Ύμνους έψαλε η χορωδία της Χριστιανικής Στέγης Πατρών.

Την εορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα των ημερών, με πολλή χαρά ανέβηκε στη Μονή των Αγίων Πάντων για να συναντήσει τα παιδιά, τους γονείς τους και γενικά τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να τους ευχηθή για τα Χριστούγεννα.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, που έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε να ταπεινωθή τόσο ο Θεός και να γίνη άνθρωπος.

Αναφέρθηκε στο ιστορικό της Γεννήσεως του Σωτήρος, στην σημασία της εορτής και στα δώρα που μπορούμε και πρέπει να προσφέρουμε στον Ιησού Χριστό, μέσα από ένα πραγματικό εορτασμό.

Ιδιαίτερα επήνεσε τον Ηγούμενο και τους περί αυτόν αδελφούς, για την θαυμάσια πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθή η τόσο ωραία εορτή και τους ευχαρίστησε για τους κόπους που κάνουν στο Μοναστήρι, για τη δόξα του Θεού και τη σωτηρία των ανθρώπων.

Ακόμη μίλησε με πολλή αγάπη στα παιδιά στα οποία μοίρασε και τα δώρα τα οποία είχαν με τόση φροντίδα και χαρά ετοιμασθή για τους μικρούς αγγέλους.

Η εορτή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπαθείας της τοπικής μας Εκκλησίας να βρίσκεται κοντά σε όλους τους ανθρώπους και κυρίως στους ήρωες που ζουν στην ύπαιθρο και μένουν και εργάζονται στα χώρια μας.

Η σωτηρία της Ελλάδας θα προέλθη από την επιστροφή στις ρίζες μας, στον τόπο μας, στα πατρογονικά μας, όπου υπάρχουν οι πρωτογενείς πηγές για την ανάπτυξη της πατρίδος μας.

tritaia

Εμφανίσεις: 74634
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!