Λαμπρά τα Θεοφάνεια στο Κιλκίς

theofaneia kilkis 1

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην πόλη του Κιλκίς με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, παρουσία των αρχών του νομού και πλήθος πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον Ναό. Μεταξύ αυτών ο βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο μεγάλο πάρκο δίπλα στο Ναό (πλατεία Γαλήνης) όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων με δύο τολμηρούς να βουτούν στα κρύα νερά και τα περιστέρα να γεμίζουν τον ουρανό.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ παρά τον δυνατό αέρα, τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων και στην λίμνη Δοϊράνη που βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια.

theofaneia kilkis 2

theofaneia kilkis 3

theofaneia kilkis 4

Εμφανίσεις: 81237
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!