Ο καθαγιασμός των υδάτων στον Πηνειό από τον Σεβ. Λαρίσης

lar

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στην Λάρισα και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, την Κυριακή το πρωί, 6 Ιανουαρίου 2013, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και επί παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, του Βουλευτού κ. Χρήστου Κέλλα, του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνου Τζανακούλη, της Αντιπεριφερειάρχη Λαρίσης κ. Ρένας Καραλαριώτου, πολλών Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, καθώς και της ηγεσίας των στρατιωτικών αρχών.

Στην συνέχεια ακολούθησε λιτανεία έως τον Πηνειό Ποταμό, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού, έριξε τον Τίμιο Σταυρό στα νερά του Πηνειού Ποταμού. Πολλοί ήταν και φέτος οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πηνειού προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό, τρεις δε εξ’ αυτών ήσαν αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας.

Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε προς μεγάλη του χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση ο ευλαβέστατος εικοσιπεντάχρονος νέος κ. Γιώργος Καζατζίδης, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας που επευφημήθηκε από όλο τον κόσμο, και έλαβε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο έναν κεκοσμημένο σταυρό, προς ευλογία και αγιασμό του.

lar2

Εμφανίσεις: 55410
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!