Κοπή βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

pita-stagon

Του Θανάση Βλάχου | Romfea.gr

Με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της  πρωτοχρονιάτικης πίτας για τις οικογένειες των ιερέων της.

Έτσι το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων παρουσία του Σεβάσμιου Ποιμενάρχη έγινε η ετήσια σύναξη με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτη Νήφωνα ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της πρεσβυτέρας στην ζωή του κληρικού αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Ο Καθηγούμενος χαρακτήρισε ισάξιο το ρόλο και την αποστολή της πρεσβυτέρας με εκείνον του κληρικού στην κοινωνία τονίζοντας την ανάγκη της απόλυτης αγάπης και ηρεμίας στην οικογένεια με πίστη στον Τριαδικό Θεό ώστε και ο ιερέας σύζυγος να μπορεί να λειτουργεί το ίδιο και στο εκκλησίασμα του.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος συνεχάρη τον ομιλητή γιατί διεξήλθε επιτυχώς του θέματός του και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη, καρποφόρα και γεμάτη υγεία παροτρύνοντας τους ιερείς και τις οικογένειες τους να έχουν πίστη και δύναμη ώστε το 2013 να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα.

Ακολούθως έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας ενώ τα παιδιά των κληρικών έψαλλαν τα κάλαντα και  παρέλαβαν τα δώρα τους τα οποία ήταν μια ευγενική προσφορά της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ.

Η ατμόσφαιρα άκρως εορταστική και σύμφωνα με την παρότρυνση του Σεβασμιότατου κ. Σεραφείμ του χρόνου του χρόνου τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους χορωδία ώστε να συμμετέχουν δημιουργικά στην καθιερωμένη εκδήλωση αλλά και σε άλλες που θα πραγματοποιούνται.

Εμφανίσεις: 66404
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!