Ομιλία του Σεβ. Χαλκίδος στη Μητρόπολη Κορίνθου

halkidox

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε και η 5η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου στην «Κροκίδειο Αίθουσα», το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.
Ομιλητής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος με θέμα: «Τα παιδιά της οικογένειας και οι μεταξύ τους σχέσεις».

Στην εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος, αφού αρχικώς τόνισε ότι το εγχείρημα της δημιουργίας της Σχολής Γονέων υπό της Ιεράς Μητροπόλεώς θα εκτιμηθεί εν καιρώ από εκείνους που αντιλαμβάνονται και γνωρίζουν, ανέπτυξε πλήρως το θέμα του αναφερόμενος στις περισσότερες πτυχές του βάναυσα χτυπημένου από την ηθική κρίση θεσμού της οικογενείας.

Διατρανώνοντας την πάγια θέση της Εκκλησίας ότι τα παιδιά είναι «δώρα Θεού» αναφέρθηκε στην μοναδικότητα της προσωπικότητας του καθενός απ’ αυτά ξεχωριστά και στην δικαιοσύνη με την οποία πρέπει να τα αντιμετωπίζουν οι γονείς τους αποφεύγοντας την μεταξύ τους προσωποληψία.

Ακολούθως, μέσα από παραδείγματα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης με εξαιρετική σαφήνεια και απαράμιλλη απλότητα ανέλυσε όλων των ειδών τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και πρότεινε πρακτικές και θεολογικά κατοχυρωμένες λύσεις στα πιο συχνά αλλά και καίρια οικογενειακά «προβλήματα».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Σεβ. Χαλκίδος, χαρακτήρισε την παραδειγματολογία εκ της Αγίας Γραφής, που χρησιμοποίησε, ως «υπερσύγχρονη», ένεκα της διαχρονικότητάς της, διότι η αλήθεια της Αγίας Γραφής είναι η μοναδική ελπίδα και σωτηρία στις σημερινές αντιξοότητες της μαστιζόμενης ανθρώπινης κοινωνίας.

Επίσης, θεώρησε την παρουσία του εξέχοντος Ομιλητού ως μεγάλη τιμή και ευλογία για την Ι. Μητρόπολη αλλά και ως μοναδική ευκαιρία ανακεφαλαίωσης των έως τώρα συνεδριών της Σχολής Γονέων, που έχουν πραγματοποιηθεί, και πρότεινε στο ακροατήριο να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία υποβάλλοντας τα ερωτήματά του στον εκλεκτό Ιεράρχη.

Εμφανίσεις: 63687
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!