Κοπή πίτας κύκλων Αγίας Γραφής στην Ι.Μ. Σταγών

8685

Γράφει ο Θανάσης Βλάχος - Romfea.gr

Σε κλίμα εορταστικό και Χριστιανικής αγάπης έγινε και φέτος η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των κύκλων Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

Η λιτή και όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στην Βααρλάμειο Εστία παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και μεγάλου αριθμού μελών των κύκλων Αγίας Γραφής.

Ο Σεβασμιότατος αφού ευλόγησε την βασιλόπιτα ευχήθηκε σε όλους μια καλή και ευλογημένη χρονιά τονίζοντας την ανάγκη να μην χαθεί η πίστη και η αισιοδοξία ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα ταλανίζουν την κοινωνία μας.

Παρότρυνε τα μέλη των κύκλων Αγίας Γραφής να συνεχίσουν το όμορφο έργο τους και να κάνουν σε καθημερινή βάση πράξη την Χριστιανική αγάπη και αλληλεγγύη στους πάσχοντες συνανθρώπους μας γιατί ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας με ευχές για ότι καλύτερο για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία ενώ σύντομο  χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Νίνα Λιάπη και στη συνέχεια  ο πατήρ Ιωάννης Ζώτος σε ομιλία του  αναφέρθηκε  στο μυστήριο του Βαπτίσματος κι την σπουδαιότητα αυτού για την εκκλησία μας και τους χριστιανούς.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η όμορφη  εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάφορα τραγούδια και πολλές ευχές.

Εμφανίσεις: 52305
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!