Μνημόσυνο για τον μακαριστό Χριστόδουλο από Καστορίας και Μεσογαίας

xristo

Το Ιερό Μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, αφού σήμερα συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του ξεχωριστού αυτού Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Το Μνημόσυνο τέλεσαν από κοινού οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαος και Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Καστορίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μακαριστού Χριστόδουλου αλλά και τις σχέσεις που είχε με την ακριτική μας επαρχία, αφού στα 10 χρόνια Αρχιεπισκοπίας του επισκέφτηκε την Καστοριά 4 φορές για λατρευτικές και επετειακές εκδηλώσεις.

Επίσης, χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Σεβασμιωτάτου σε περιστατικό που ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος βρισκόταν στην περίοδο δοκιμασίας με την υγεία του και συγκεκριμένα 30 Αυγούστου 2007 στο Μαιάμι, του τηλεφώνησε ώστε να του εκφράσει τη συμπαράστασή του και ο Αρχιεπίσκοπος του είπε τα εξής : "Δεσπότη μου, σού ζητώ συγγνώμη, δεν γνώριζα για την υπόθεση αυτή", αναφερόμενος σε κάποιο εκκλησιαστικό ζήτημα.

Όπως, και σε κάποια άλλη συνομιλία τους, και ενώ ο Μακαριστός Χριστόδουλος βρίσκονταν εν ασθενεία, άνοιξε και πάλι την καρδιά του στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας και τον παρακάλεσε να τον μνημονεύει αφού ετοιμαζόταν για το Ουράνιο Ταξίδι του.

xristo2

Εμφανίσεις: 56871
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!