Εκδήλωση για τους Τρείς Ιεράρχες στην Ι.Μ. Αιτωλίας

Image

Κείμενο – φωτογραφίες: Βασίλης Μυλωνάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, ανοιχτή εκδήλωση – ομιλία με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, προστατών των ελληνικών γραμμάτων.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Π.Ε.Θ. και περιελάμβανε ύμνους και τραγούδια από την Βυζαντινή χορωδία και την παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, καθώς και ομιλία από τον κ. Ιωάννη Κογκούλη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Παιδεία, ελληνορθόδοξη κληρονομιά και οι Τρεις Ιεράρχες».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Τσούκαλος, ιερείς της Μητροπόλεως, εκπαιδευτικοί της περιοχής και πλήθος λαού, ενώ τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγεώργος.

Image Image Image

Εμφανίσεις: 56609
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!