Καστορίας Σεραφείμ :"Η Παναγία θα μας οδηγήσει στον Υιό Της"

ipapanti-kastoria

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Δεσποτική και παράλληλα Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στην Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013.

Έτσι κάτω από τη σκέπη των Ιερών Εικόνων της Παναγίας της Πορφύρας, της Γοργοϋπηκόου, της Πορταϊτίσσης, της Φοβεράς Προστασίας τελέσθηκε και φέτος η Αγρυπνία της Υπαπαντής στην τοπική μας Εκκλησία, ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, του εκ Καστορίας ορμώμενου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ.κ. Βαρθολομαίου, κληρικών της Μητροπόλεώς μας και τη συμμετοχή ευλαβών χριστιανών της ακριτικής μας Επαρχίας.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή και ανέλυσε τον Οίκο του Όρθρου της εορτής «Τη Θεοτόκω προσδράμωμεν, οι βουλόμενοι κατιδείν τον Υιόν αυτής..».

Και σημείωσε τα λόγια του Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων πως εάν θέλουμε να δούμε κατάματα τον Ιησού Χριστό θα πρέπει να προστρέξουμε στην Παναγία μας. Και συμπλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά πως για να δούμε τον Χριστό ως φως και να γευθούμε τη Βασιλεία των Ουρανών, πρέπει να καταφύγουμε στην Υπεραγία Θεοτόκο. Γιατί η Παναγία θα μας οδηγήσει στον Υιό Της, η Παναγία θα μεσιτεύσει για τη σωτηρία μας, η Παναγία θα εισαγάγει στην παρούσα και τη μέλλουσα ζωή μας τον Υιό Της και Θεό μας Ιησού Χριστό.

ipapanti-kastoria1

ipapanti-kastoria2

ipapanti-kastoria3

ipapanti-kastoria4

ipapanti-kastoria5

ipapanti-kastoria6

ipapanti-kastoria7

Εμφανίσεις: 64518
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!