Η Μακεδονία ενώθηκε με τον Μωριά

megalopoli3

Η πόλη της Μεγαλοπόλεως έζησε ιστορικές στιγμές το Σάββατο στις 2 Φεβρουαρίου στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε γι’ αυτούς η μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Αφού σε προηγούμενες μέρες οι μητροπολίτες επισκέφθηκαν και ευλόγησαν ενορίες και μονές στην περιοχή της Γορτυνίας και Μεγαλοπόλεως, παρέστησαν και ομίλησαν στους κληρικούς και λαϊκούς που συνάχθηκαν στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Μεγαλοπόλεως το βράδυ του Σαββάτου, ανήμερα της Υπαπαντής του Κυρίου.

Τραγούδια και χοροί από παιδιά της Μητροπόλεως, πάνω από 200, έκαναν την ατμόσφαιρα γιορτινή και έδωσαν μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας. Η νεολαία μας γέμισε με ιερό ενθουσιασμό.

Αυτό όμως που θα μείνει αξέχαστο σε όσους παρευρέθηκαν ήταν οι θαυμάσιες ομιλίες τόσο των φιλοξενουμένων ιεραρχών κ.κ. ΒΑΡΝΑΒΑ και κ.κ. ΠΑΥΛΟΥ όσο και του Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ, ο οποίος τίμησε τους δύο λαμπρούς αρχιερείς με το μετάλλιο του αγίου Γρηγορίου του Ε´.

Ιερή στιγμή ήταν και αυτή όταν τα παιδιά των κατηχητικών πρσέφεραν ανθοδέσμη στην σεμνή και ευλαβεστάτη δεσποτομάνα του αγίου Δράμας κυρία Ελπίδα.

Η Μακεδονία ενώθηκε με τον Μωριά και αυτό δημιούργησε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Με τέτοιους αρχιερείς η Ελλάδα δεν θα πεθάνει, με τέτοιους αρχιερείς ο τόπος θα βρει και πάλι τον βηματισμό του και θα τραβήξει προς την δόξα και πάλι!

Ο κόσμος μετά το πέρας της εκδηλώσεως πραγματικά έπεσε με ενθουσιασμό επάνω στους αρχιερείς για να λάβουν την ευλογία τους, εικόνες που φανερώνουν την βαθειά ευλάβεια προς τους Πνευματικούς Πατέρες του δοκιμαζόμενου λαού μας!

megalopoli

megalopoli1

megalopoli4

Εμφανίσεις: 65769
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!