Συμπαράσταση του Μητροπολίτη Ιλίου για τα εργοστάσια καύσης απορριμάτων

iliou2

Με αφορμή το διαγωνισμό για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή του Δήμου Φυλής, ο Μητροπολίτης Ιλίου απέστειλε την ακόλουθη επιστολή.

Η επιστολή του Σεβασμιωτάτου προς τον Δήμαρχο Φυλής κ. Δημήτριο Μπουραϊμη έχει ως εξής:

 Έχω στα χέρια μου την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 4647/1-2-2013 δισέλιδη επιστολή σας καθώς και το επισυναπτόμενο υπ’ αριθμ. 20/Απόφ.300 Πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και σπεύδω αφ’ ενός μεν να σας ευχαριστήσω για την ενημέρωση, αφ’ ετέρου δε να διαδηλώσω την ολόψυχή μου συμπαράσταση.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, βεβαίως, καθώς και τα συνεπαγόμενα πάσης φύσεως προβλήματα (περιβαλλοντικά, κοινωνικά κ.λπ.) είναι γνωστό εδώ και χρόνια, μάλιστα, δε, εκφεύγει των στενών γεωγραφικών ορίων του Δήμου και γίνεται πανελληνίως γνωστό.

Με την ανάληψη, όμως, του πηδαλίου της Τοπικής Εκκλησίας από τον γράφοντα εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, βιώνω το πρόβλημα εντονώτερα αφουγκραζόμενος τον παλμό όχι μόνο της ιδικής σας φωνής αλλά και των δημοτών σας, που ασφαλώς τυγχάνουν μέλη του λογικού ποιμνίου για τα οποία ως Επίσκοπος θα είμαι υπόλογος.

Ως εκ τούτου δεν έχω το δικαίωμα να τηρήσω σιγήν μπροστά στις νέες δυσοίωνες προοπτικές που διαγράφονται στον ορίζοντα για το μέλλον της χωματερής και οι οποίες δηλητηριάζουν όχι μόνο τον αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και το ίδιο το μέλλον της.

Κατακλείοντας συμφωνώ πλήρως, επικροτώ θερμά και συντάσσομαι πρόθυμα με τα διαλαμβανόμενα τόσο στην επιστολή σας όσο και στην Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εύχομαι, δε, ολόψυχα όπως οι φωνές της δίκαιης διαμαρτυρίας μας φθάσουν σε ευήκοα ώτα και σύντομα να ανταποκριθούν οι αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας αλλάζοντας πορεία πλεύσεως και τρόπο αντιμετώπισης του όλου προβλήματος.

Η πλέον αδικημένη γωνιά του Λεκανοπεδίου, επιτέλους, δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον.

Εμφανίσεις: 55095
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!