Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Ι.Μ. Κιλκισίου

MAYRONERI 2

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στο Μαυρονέρι Κιλκίς με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή ιερέων της περιοχής και του εφημέριου αρχιμανδρίτη Ευγένιου Ιωάννου.

Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Ναό, παρουσία των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς καθώς και των Αστυνομικών Αρχών, ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κιλκισίου αναφέρθηκε στο μαρτύριο του τιμώμενου Αγίου, καλώντας τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη από αυτό και να ενισχύσουν την πνευματική τους ζωή.

«Ο Άγιος Χαράλαμπος μαρτύρησε για την πίστη του στο Θεό. Και εμείς οφείλουμε να παραδειγματιζόμαστε και ενδυναμώσουμε την προσπάθεια μας, με αλήθεια και αγάπη μεταξύ μας. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, γιατί όλοι είμαστε μέλη της Εκκλησίας, της μεγάλης Μάνας, που μας αγκαλιάζει και σ’ αυτή προστρέχουμε και για τα καλά μας και για τα άσχημα μας. Τη Μάνα εμπιστευόμαστε και την αγάπη της. Ο Άγιος Χαράλαμπος μας δείχνει το δρόμο της αλήθειας, της πίστεως και της διακονίας που έχει ανάγκη ο τόπος μας» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

MAYRONERI 4

MAYRONERI 6

MAYRONERI 7

Εμφανίσεις: 53463
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!