Η Λάρισα τίμησε τον Άγιο Χαράλαμπο

larisa

Με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη της Λάρισας, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου, απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες και η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της θαυματουργού ιεράς εικόνος στην περιοχή του Αλκαζάρ και του Ιπποκράτη.

Την χαρά της φετεινής πανηγύρεως ελάμπρυνε με την παρουσία του και τον θεόπνευστο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και κάλεσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα να ζήσει με ακρίβεια και συνέπεια την πνευματική ζωή, τηρώντας τον Ευαγγελικό νόμο.

Την επομένη ημέρα Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 το πρωϊ τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος χειροτόνησε Πρεσβύτερον τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Γεδεών Μαντά, επαινέσας αυτόν για τις Θεολογικές του σπουδές, την μεγάλη αγάπη που έτρεφε από πολύ μικρό παιδί προς την αγία Ιερωσύνη, την έως τώρα προσφορά του στο κατηχητικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, την μεγάλη προθυμία του και τον ένθεο ζήλο του, καθώς και για τα όσα προσέφερε πλησίον του Σεβασμιωτάτου τα χρόνια αυτά της λαμπράς Αρχιδιακονίας του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης και Λαρίσης  προχείρισαν τον νεοχειροτονηθέντα π. Γεδεών σε  Αρχιμανδρίτη, ευχόμενοι σε αυτόν πλουσίαν την ευλογία του Θεού στην νέα Ιερατική του ζωή και καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει. Ο νέος Αρχιμανδρίτης τοποθετήθηκε εφημέριος στον νεοανεγειρόμενο Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Λαρίσης.

Στην εορταστική αυτή σύναξη παρέστησαν ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Λάρισα, τον Τύρναβο και τον Αμπελώνα, τόπο καταγωγής του νεοχειροτονηθέντος και πλήθη πιστών που ευλαβούνται ιδιαίτερα και αγαπούν τον άγιο Ιερομάρτυρα της Εκκλησίας, Χαράλαμπον τον θαυματουργόν.

larisa1

larisa2

Εμφανίσεις: 75868
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!