Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο στον Λαγκαδά

DSC 0320

Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε επ᾿ ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως του Αγίου Κυρίλλου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος – Μελισσοχωρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.

Το τρέχον έτος 2013 η Ιερά Μητρόπολη επ᾿ευκαιρία της συμπληρώσεως 1150 ετών από τον εκχριστιανισμό των Σλάβων το έχει αφιερώσει ευλαβώς εις τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο και με μια σειρά από λατρευτικές και εόρτιες εκδηλώσεις θα τιμηθεί ιδιαιτέρως αυτή η ιστορική επέτειος αλλά και οι δύο Θεσσαλονικείς Άγιοι, οι οποίοι με το έργο τους και την ιεραποστολική τους δράση έγιναν οι αίτιοι της απαρχής της ευρύτερης Σλαβικής γραμματείας και του εκχριστιανισμού των Σλάβων.

Ο Σεβασμιώτατος, κόμισε τα σεπτά και χαριτόβρυτα Λείψανα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, τα οποία τέθησαν προς προσκύνηση, ευλογία και αγιασμό των παρευρισκομένων πιστών.

Κατά την διάρκεια της Ι. Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά προέβη στην κουρά του δόκιμου μοναχού Ιουλιανού, στον οποίο εδόθη το όνομα Μεθόδιος προς τιμήν του Αγίου Μεθοδίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο των δύο Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου και στις επικείμενες εόρτιες εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως. Απευθυνόμενος προς τον νέο μοναχό τον προέτρεψε να φυλά ως πολύτιμη παρακαταθήκη την σημερινή μεγάλη ευλογία που έλαβε εισερχόμενος στις τάξεις των μοναχών, ενώ παράλληλα του ευχήθηκε να έχει την ευλογία των Αγίων, ζώντας σύμφωνα με το φωτεινό τους παράδειγμα, μιμούμενος τις αρετές τους και ακολουθώντας τον δρόμο εκείνον που εβάδισε ο Κύριος αίρωντας τον Σταυρό. 

DSC 0172

monk

Εμφανίσεις: 70984
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!