Σχολή Υφαντικής ιδρύει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

weaving2Η Εκκλησία ως παράγων πολιτισμού, που ασχολείται, διαφυλάττει και προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά, απ ἀρχῆς επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τέχνες.

Με την ωραιότητα της τέχνης διεκόσμησε τα υλικά στοιχεία της λατρείας και υποστάσεώς της και κατά την περίοδο του Βυζαντινού πολιτισμού, έφθασε στο απόγειο της ακμής των τεχνών, στην αρχιτεκτονική, ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, κεντητική, υφαντική, αργυροχρυσοχοΐα και άλλες, με τις οποίες επένδυσε το πνευματικό μεγαλείο της Εκκλησίας.

Στον τομέα αυτό και σήμερα η Εκκλησία μας έχει την πρωτοπορία. Με κάθε τρόπο διαφυλάττει αυτή την ανεκτίμητη κληρονομιά, που είναι διασκορπισμένη σε όλους τους χώρους Της.

Από την κεντρική διοίκηση μέχρι τον τελευταίο παπά του πιο μικρού χωριού της Πατρίδος μας, η Εκκλησία μας περιφρουρεί τα έργα του πολιτισμού, τα οποία δυστυχώς απειλούνται από τους ποικιλωνύμους ιεροσύλους και αρχαιοκαπήλους.

Στην προσπάθεια της διαφυλάξεως του πολιτισμού συστηματικά εργάζεται η Ιερά Μητρόπολίς μας, ώστε δικαίως να εισπράττει τους επαίνους εκείνων, που αγαπούν τον πολιτισμό και αγωνιούν για την απνευμάτιστη πορεία της σημερινής καταναλωτικής κοινωνίας.

Στον τομέα αυτό με χαρά σας ανακοινώνουμε μια νέα πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας, με την ίδρυση

Σχολής Υφαντικής στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας στην πόλη της Λαμίας.

Ήδη, στο μεγαλοπρεπές συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου, η Βιβλιοθήκη με 30.000 τόμους είναι έτοιμη.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως εκπέμπει από τους νέους ραδιοθαλάμους του εκεί.

Το μεγάλο Αμφιθέατρο χωρητικότητος 350 θέσεων εντός των ημερών παραδίδεται.

Ο Ξενώνας για την φιλοξενία απόρων φοιτητών είναι έτοιμος.

Τα Γραφεία της Μητροπόλεως λειτουργούν εκεί σε χώρους άνετους.

Το Ιστορικό Εκκλησιαστικό Αρχείο και τα άλλα Αρχεία της Γραμματείας και των Γάμων στεγάζονται σε μεγάλες αίθουσες εκεί.

Τώρα ήρθε η σειρά τής Σχολής Υφαντικής, η οποία ήδη είναι έτοιμη και στεγάζεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του κτιρίου, με 6 αργαλειούς και όλα τα απαραίτητα υλικά για την λειτουργία της.

Η Σχολή της Υφαντικής θα προσφέρει τα σπάνια και περιζήτητα έργα της υφαντουργείας και συγχρόνως θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για νέες και μεγαλύτερες γυναίκες, που θα επιδοθούν με αγάπη και ενδιαφέρον στην εργασία αυτή. Θεού θέλοντος συν τω χρόνω θα επεκταθούμε και στην πλεκτική και κεντητική τέχνη.

Στη Σχολή της Υφαντικής θα διδάξουν κυρίες, που γνωρίζουν καλά την τέχνη τους και επιθυμούν να την μεταδώσουν στις νεώτερες γενιές.

Καλούμε λοιπόν τις νέες και τις μεγαλύτερες κυρίες, που έχουν ενδιαφέρον, να υποβάλλουν αίτηση και πλήρες βιογραφικό στην Γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως (Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Εφραίμ) προκειμένου να επιλεγούν, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, τα οποία θα είναι δωρεάν.

Εμφανίσεις: 83242
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!