Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιερισσού (ΦΩΤΟ)

ierissou

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν την μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου στην Αρναία Χαλκιδικής, ημέρα όπου άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Ιερισσόυ κ. Θεοκλήτου.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Πατρών Χρυσόστομος και Θεουπόλεως Παντελεήμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Μιλήτου κ. Απόστολος και Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Αρχές του τόπου, Καθηγητές Πανεπιστημίου, κληρικοί, μοναχοί και πλήθος κόσμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ευλογία των Κολλύβων του Αγίου και μνημόσυνο των αοιδίμων Μητροπολιτών Μαντινείας κυρού Θεοκλήτου και Ιερισσού κυρού Νικοδήμου.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Κλήρο και το Λαό για την προσευχητική παρουσία τους και  παρακάλεσε όλους να εύχονται για τη θεοφιλή πληροφόρηση της ποιμαντορίας του.

ierissou1

 

ierissou2

ierissou3

ierissou4

ierissou5

ierissou6

ierissou7

ierissou8

ierissou9

ierissou10

dscn0083

Φώτο: Ι.Μ. Σύρου

Εμφανίσεις: 150168
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!