Πυρετός προετοιμασιών για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κομοτηνής

komotiΤον εξωραϊσμό εντός και εκτός του μητροπολικού μεγάρου έχουν σκοπό οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει ήδη στο χώρο.

Ενόψει της ενθρόνισης και εγκατάστασης του νέου μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα Μουτάφη, οι υπεύθυνοι της μητρόπολης αποφάσισαν να κάνουν μικρές παρεμβάσεις στο δωμάτιο και γραφείο του μητροπολίτη καθώς και στο χώρο υποδοχής των επισήμων στον επάνω όροφο του κτιρίου.

Αντίστοιχα το κτίριο βάφεται και εξωτερικά. Εξάλλου ουσιαστικές παρεμβάσεις δεν έγιναν εδώ και δεκαετίες στη μητρόπολη.

Στο μεταξύ αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πλήρες πρόγραμμα της τελετής υποδοχής και ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη, αυτό που έχει γίνει ήδη γνωστό είναι ότι το παρόν θα δώσει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, εκπρόσωποι του Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, μητροπολίτες των γύρω περιοχών και κληρικοί.
 
ΔΥΟ ΤΕΛΕΤΕΣ
 
Η υποδοχή του νέου μητροπολίτη που εκλέχθηκε και χειροτονήθηκε πριν από μερικές ημέρες θα γίνει σε δύο φάσεις την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πατήρ Δημήτριος Βασιλειάδης η πρώτη θα γίνει στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, με μικρότερη συμμετοχή από τους πιστούς λόγω της απόστασης και η δεύτερη στο κέντρο της Κομοτηνής όπου θα μπορούν να παρακολουθήσουν όποιοι το επιθυμούν.
 
Η πρώτη υποδοχή προγραμματίζεται να γίνει στη γέφυρα που χωρίζει τους δύο νομούς, μετά από το Πόρτο Λάγος και θα συνεχίσει η υποδοχή του στο κέντρο της πόλης μας.  

«Θα κατέβει από το όχημα που τον μεταφέρει στην πλατεία Βιζυηνού μπροστά στο δημαρχείο και πεζός θα προχωρήσει προς το ηρώο όπου θα στηθεί εξέδρα. Θα προσφωνηθεί από το δήμαρχο της πόλης και ο ίδιος θα απευθύνει το μήνυμα του. Αμέσως μετά η πομπή θα κατευθυνθεί στον καθεδρικό ναό όπου και θα γίνει η επίσημη τελετή ενθρόνισης».

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εμφανίσεις: 79910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!