Ο Σιατίστης σε Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Λαρίσης

ieratikh.sunaksi.2

Ιερατική Σύναξη συγκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας.

Προσκεκλημένος ομιλητής του Ποιμενάρχου μας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης ανέπτυξε το θέμα: "Η Ιερωσύνη μέσα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή".

Μίλησε για την αγάπη μέσα στη ζωή της εκκλησίας και πώς πρέπει όλοι μεταξύ μας να την καλλιεργούμε, κληρικοί και λαϊκοί, να μην γινόμαστε κριτές των πάντων, διότι ο Θεός ξέρει για τον καθένα τα μύχια της καρδίας του, και κάλεσε όλους να προετοιμαστούν σ’ αυτό το στάδιο των αρετών με προσευχή και νηστεία, διότι η νηστεία αποτελεί το βήμα εκείνο με το οποίο ο άνθρωπος έρχεται πιο κοντά στο Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε  χαρακτηριστικά:  "όπως ένας αθλητής προπονείται για να είναι έτοιμος όταν χρειαστεί να αγωνιστεί για να διακριθεί, έτσι και ο χριστιανός οφείλει να νηστεύει για να διακριθεί στο στάδιο των αρετών ".

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των ιερέων, ενώ το εκκλησιαστικό συμβούλιο και οι φιλόξενες κυρίες της ενορίας  προετοίμασαν λιτό κέρασμα για όλους τους πατέρες.

Εμφανίσεις: 48754
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!