Να επιστρέψουν στη γη κάλεσε τον λαό ο Μητροπολίτης Μαντινείας

manti

Το μήνυμα της επιστροφής των ανθρώπων στη γη έστειλαν ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, εθελοντές κληρικοί και λαϊκοί της Μητρόπολης κάνοντας αγροτικές  εργασίες στα κτήματα της Μονής Προδρόμου κοντά στο χωριό Περδικόβρυση της Κυνουρίας.

Η Ιερά Μονή Προδρόμου έχει στην κατοχή της προ πολλών δεκαετιών  ελαιοπερίβολα  και αμπελώνες που είχαν εγκαταλειφθεί πολλές δεκαετίες.

Οι εργασίες οι οποίες επιτελέσθηκαν ήταν το κλάδεμα, το σκάψιμο  του αμπελώνα, καθώς το κλάδεμα των ελαιοδέντρων  και η αντικατάσταση των ξερών κλημάτων του αμπελώνα, με την φύτευση 400 νέων  κλημάτων διαφόρων ποικιλιών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας μετά το πέρας των δύσκολων αγροτικών εργασιών, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην ομάδα της καλλιέργειας, παρότρυνε να στραφούν όλοι στη γη και να την καλλιεργήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή, έτσι ώστε "να ξεπεράσουμε ευκολότερα τις οικονομικές δυσκολίες". Έφερε ως παράδειγμα,  μια κάτοικο του χωριού, που σε μεγάλη ηλικία κλάδευε στο διπλανό κτήμα το αμπέλι της, την οποία επισκέφτηκε στο κτήμα της και ευλόγησε.

Ο Σεβασμιώτατος ανανέωσε το ραντεβού με τους εθελοντές στον τρύγο καθώς και στην συγκομιδή του ελαιοκάρπου.

manti2

manti3

 

Εμφανίσεις: 54749
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!