Πανηγύρισε το ιστορικό μοναστήρι των Αγ. Θεοδώρων Καλαμπάκας

stagon3Του Θανάση Βλάχου για την Romfea.gr

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Θεοδώρων στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Καλαμπάκας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής χοραστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενου από μοναχούς και κληρικούς της Μητροπόλεως.

Στο ιστορικό και γραφικό μοναστήρι που βρίσκεται στον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων συνέρρευσαν πλήθος πιστών για να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες και να προσκυνήσουν στη χάρη των Αγίων από κάθε γωνιά του νομού Τρικάλων και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε ο Πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, στη συνέχεια η ακολουθία των χαιρετισμών και κατόπιν η παράκληση στους εορτάζοντες και θαυματουργούς Αγίους Θεοδώρους.

Μιλώντας προς τους παριστάμενους πιστούς ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων και έκανε εκτενή αναφορά στο έργο αναστήλωσης της Ιεράς Μονής των Αγίων Θεοδώρων που υλοποιείται υπογραμμίζοντας πως είναι άκρως σημαντικό και μεγάλο όχι μόνον για το ιστορικο μοναστήρι αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων είχε καεί στην κατοχική περίοδο αλλά διασώθηκαν αρκετά κειμήλια της ενώ η γυναικεία αδελφότητα της με επικεφαλής της καθηγουμένη αδελφή Ταβυθά επιτελούν ένα πλούσιο και θεάρεστο έργο το οποίο τυγχάνει της αναγνώρισης και εκτίμησης όλων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής των Αγίων Θεοδώρων, του εσπερινού το απόγευμα της ίδιας ημέρας  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους πιστών.

stagon2

stagon1

Εμφανίσεις: 81579
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!