Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τρίπολη

kinourias

Την  πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής την ονομάζουμε Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Την ξεχωριστή  αυτή εορτή της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων εόρτασε λαμπρώς  ο ευσεβής Κλήρος και ο ευλογημένος Λαός της Τριπολιτσάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, μαζί με Κληρικούς της Μητροπόλεως, προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών και της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως.

«Αύτη η πίστις των Αποστόλων, αύτη η πίστις των Πατέρων, αύτη η πίστις των Ορθοδόξων, αύτη η πίστις την Οικουμένην εστήριξε».

Αυτά τα λόγια μετέφερε  στο  πολυπληθές εκκλησίασμα  και τους άρχοντες του τόπου  ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ενώ  ενθύμισε  ότι την ημέρα αυτή μνημονεύονται και γεραίρονται όλοι οι αγώνες της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ενάντια όλων των εχθρών της πίστεώς μας, όπως η ειδωλολατρία, η αθεΐα, η πλάνη και ψευδοδιδασκαλία.

Διεμήνυσε δε για πολλοστή φορά  αυτό που είναι πραγματικότητα και αψευδές κομμάτι της Ιστορίας του τόπου μας, πως η Ορθοδοξία στήριξε την Οικουμένη, την στηρίζει και θα συνεχίσει να την στηρίζει.

kinourias1

kinourias2

Εμφανίσεις: 43787
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!