Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην "καρδιά" της Ρούμελης

IMG 7885

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και εθνικό παλμό εορτάσθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και τιμήθηκε η επέτειος της Εθνικής παλιγγενεσίας στην καρδιά της Ρούμελης, τη Λαμία.

Κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων Ιερός Μη­τρο­πο­λι­τι­κός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος προσφωνώντας το Σεβασμιώτατο Ρεθύμνης αναφέρθηκε στους στενούς πνευματικούς δεσμούς με τους οποίους συνδέονται οι δύο Αρχιερείς, δεσμοί πού σφυρηλατήθηκαν από τα χρόνια του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας, όταν ο ίδιος ήταν Διευθυντής και ο Σεβασμιώτατος Ρεθύμνης νεαρός φοιτητής της θεολογίας.

Ο Σεβασμιώτατος Ρεθύμνης στην ομιλία του ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος για την πρόσκληση του και για την πνευματική στήριξη στα χρόνια των σπουδών του.

Στη συνέχεια με μεστό θεολογικό λόγο αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε στην σωτηρία του γένους των ανθρώπων, ρόλο για τον οποίο αξίζει κάθε τιμή από τους χριστιανούς. Ιδιαίτερη παρουσία στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό είχε ομάδα κρητικών ενδεδυμένων με παραδοσιακές στολές, οι οποίοι τίμησαν με την συμμετοχή τους τον εκ Κρήτης Σεβασμιώτατο Ιεράρχη.        

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, αναφέρθηκε στην Θεολογία της εορτής του Ευαγγελισμού και στα πολλά χαρίσματα της Παναγίας τα οποία με αγάπη διανέμει στους πιστούς όλων των αιώνων.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Δοξολογία επί τη Εθνική εορ­τή και εκ­φωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Παναγιώτα Παπακώστα, Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Λαμίας.

Εν συνεχεία κλήρος και λαός με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δή­μου Λα­μιέων, μετέβησαν στον τόπο μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου, όπου εψάλ­λη Τρι­σάγιο και ακολούθως στην πλα­τεία Διάκου, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Εθνομάρτυρα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι, με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Πολιτικές, Στρατιωτικές και Δι­κα­στι­­κές Αρχές της πόλεως και του νομού, πολιτιστικοί σύλλογοι, ενώ την Κυ­βέρνηση εκπρο­σώ­πη­σε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

IMG 7926

IMG 7941

IMG 7957DSC05699

DSC05781

DSC05843

DSC05885

Εμφανίσεις: 45841
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!