Γερμανική αποστολή στον Μητροπολίτη Σταγών

Image

Γράφει ο Θανάσης Βλάχος

Την διαβεβαίωση ότι θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας επιστρέφοντας στη Γερμανία έδωσαν στο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων τα μέλη της αποστολής από τον αδελφοποιημένο Δήμο του Σβάμπαχ με αυτόν της Καλαμπάκας κατά την χθεσινή τους συνάντηση.

Η Γερμανική αποστολή στο πλαίσιο της εδώ παραμονής της εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφτεί εθιμοτυπικά την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και να συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο κ. Σεραφείμ.

Έτσι χθες συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Καλαμπάκας κ. Αλμπάνη, μέλη της δημοτικής αρχής αλλά και του συλλόγου αδελφοποιημένων πόλεων Καλαμπάκας έφθασαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο όπου τους υποδέχτηκε ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ και κληρικοί της Μητροπόλεως.

Ο Σεβάσμιος Ποιμενάρχης αφού καλωσόρισε τους αδελφούς από τον Δήμο Σβάμπαχ τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και άδραξε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για την τεράστια θρησκευτική αξία της περιοχής Καλαμπάκας και κυρίως των Μετεώρων που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς προστατευόμενο από την UNESCO.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο τεράστιο και σημαντικό αναστηλωτικό έργο και την συντήρηση που γίνεται αυτών των μοναδικών μνημείων με την αγάπη και το μεράκι των μοναχών και της τοπικής εκκλησίας, κάτι που θαυμάζουν εκατομμύρια ξένων επισκεπτών ετησίως.

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί επισκέπτες εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους για την θέρμη και την άριστη φιλοξενία που απολαμβάνουν από την πρώτη στιγμή της άφιξης τους στην Καλαμπάκα από όλους ανεξαιρέτως τους εδώ αδελφούς λέγοντας ότι είναι λάτρεις της περιοχής και των Μετεώρων.

Η ευχή και επιθυμία τους είναι σύντομα η χώρας μας να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση και διαβεβαίωσαν ότι επιστρέφοντας στην πατρίδα τους θα είναι η καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής και της Ελλάδας γενικότερα.

Εμφανίσεις: 50421
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!