Ο μοναχός Μωυσής μίλησε σε νέους και νέες της Ι.Μ. Λαρίσης

100 4858

Πολύ μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των νέων της τοπικής Εκκλησίας στην ομιλία που είχε την καλωσύνη να τους απευθύνει ο λόγιος Αγιορείτης μοναχός π.Μωυσής, στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, το βράδυ του Σαββάτου 13 Απριλίου, παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου,  ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τόσο τον πολυσέβαστο Γέροντα, π. Μωυσή, για την άριστη ομιλία του, όσο και τα παιδιά για την αθρόα συμμετοχή τους στον πνευματικό λόγο του Αγιορείτου Πατρός.

Το θέμα που ανέπτυξε ο π. Μωυσής ήταν : « Η Αγία Γραφή και η ορθόδοξη πνευματικότητα », για να καταλήξει ο ομιλητής στο ότι μελετώντας κανείς ένα βιβλίο μορφώνεται, μελετώντας όμως την Αγία Γραφή μεταμορφώνεται!

Συγκεκριμένα ο Γέροντας π. Μωυσής είπε: « Παιδιά, αγαπήστε την Αγία Γραφή μελετήστε τον λόγο του Θεού και τότε δεν θα μορφωθείτε απλώς αλλά κυριολεκτικά θα αλλάξει η ζωή σας, ουσιαστικά θα μεταμορφωθείτε! Η ορθόδοξη πνευματικότητα μας οδηγεία στην υπέρβαση του εγωισμού μας και του φαρισαϊκού ηθικισμού και μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ολοκληρωθούμε σας προσωπικότητες,να αγαπήσουμε τον Θεό και τις εικόνες του - τους συνανθρώπους μας- και τότε θα κατανοήσουμε ότι σκοπός μας είναι όχι να νικήσουμε τον άλλον αλλά να τον κερδίσουμε»

Εμφανίσεις: 45896
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!