Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Λαρίσης

Image

Ιδιαίτερα ωφέλιμοι ήταν οι λόγοι του Αγιορείτου Μοναχού π. Μωϋσέως, ο οποίος μίλησε στην Ιερατική Σύναξη όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, τη Δευτέρα 15 Απριλίου το πρωΐ, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Λαρίσης.

Ο λόγιος Μοναχός χάρηκε πολύ με την καθολική συμμετοχή των Ιερέων της τοπικής Εκκλησίας και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο για την ξεχωριστή αυτή τιμή να τον προσκαλέσει να μιλήσει στους Λειτουργούς του Υψίστου, που με τη Χάρη του Θεού επιτελούν πολύ σπουδαίο έργο στους κρίσιμους καιρούς μας.

Το θέμα του Γέροντος Μωϋσέως ήταν «Η ψευδοαγιότητα», το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των Πατέρων και τους έδωσε ισχυρή αφορμή για έντονο προβληματισμό και διάλογο.

Ο σκοπός του ανθρώπου είναι να γίνει Άγιος, τόνισε ο π. Μωϋσής. Προς αυτήν την κατεύθυνση ζει πνευματικά και συνεχώς καθαρίζει την καρδιά του. Ό,τι αυθεντικό και γνήσιο, τον χαρακτηρίζει. Στις μέρες μας παρατηρούνται φαινόμενα και αγιότητος ασφαλώς, αλλά και ψευδοαγιότητος. Μερικοί κάνουν τον άγιο άνθρωπο, χωρίς να είναι. Εμπιστεύονται περισσότερο τις ιδέες τους και το λόγο τους και λιγότερο τον αποκαλυπτικό λόγο του Θεού. Πάσχει το εκκλησιαστικό τους φρόνημα. Απουσιάζει η ταπείνωση, ο φόβος του Θεού, η γνώση της μεταβατικότητος της ψυχής, η διάκριση, επικρατεί η σκληρότητα και η δυστροπία.

Ο Θεός όμως αγαπά τους ταπεινούς ανθρώπους, τους ανυπόκριτους, τους καθαρούς στην καρδιά, τους ευθείς και αυθεντικούς. Δυστυχώς, σήμερα το φαινόμενο της υποκρισίας και του Γεροντισμού αρκετές φορές το συναντούμε και στο χώρο της Εκκλησίας. Άνθρωποι του κόσμου αυτού και οι εργάτες του Κυρίου παρασύρονται από τους ανθρώπους πολλές φορές, οι οποίοι τους επευφημούν ως οπαδοί τους και όχι ως πιστοί Χριστιανοί.

Με την επίκληση και τη βοήθεια του Θεού, χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, αλλά μόνον στο Θέλημα του Αγίου Θεού, με τις συμβουλές πραγματικά πνευματικών ανθρώπων, χωρίς μάσκες και προσωπεία μπορεί να ανανήψει κανείς και να παύσει να λαθεύει στο έργο της σωτηρίας των πιστών.

Τελικά όλοι, Κληρικοί και λαϊκοί, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση, να προσευχόμαστε για την πνευματική μας τελείωση, να αγωνιζόμαστε με Πνεύμα Θεού και καθαρότητα καρδίας, ώστε να αποφεύγουμε την πλάνη και να αναζητούμε ό,τι αυθεντικό και αληθινό.

Η αγάπη μας και η ειλικρίνειά μας, ο πόθος της ψυχής μας για να ενωθούμε με τον Θεό, ο αγώνας και η προσευχή μας είναι τελικά αυτά τα οποία θα βραβευθούν από τον Θεό, αφού Εκείνος δέχεται ό,τι προέρχεται με ειλικρίνεια και αληθινή αγάπη και από αγαθή διάθεση, τόνισε ο π. Μωϋσής.

Στο τέλος της Ιερατικής αυτής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Ιερείς για τη μεγάλη επικείμενη εορτή του Πάσχα και για το φιλανθρωπικό έργο που θα πρέπει να επιτελέσουν, αναπαύοντας τους ενδεείς συνανθρώπους μας και ευχαρίστησε τον π. Μωϋσή για το όντως πρωτότυπο θέμα του και για την παρουσία του στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, ενώ συνεχάρη τον Αρχιμανδρίτη π. Νεόφυτο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και τις φιλόξενες κυρίες της Ενορίας για την όλη οργάνωση και για το λιτό και νηστίσιμο, αλάδωτο κέρασμα, που με πολλή αγάπη ετοίμασαν και προσέφεραν στους Πατέρες αλλά και για τη βοήθεια γενικώτερα και τη διακονία τους στο καθημερινό συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Επιούσιος».

Εμφανίσεις: 53142
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!