Η Ι.Μ. Κερκύρας τίμησε την χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού

3696Με την παρουσία πλήθους κόσμου έγινε το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος η καθιερωμένη συναυλία με ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδος, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, με την παρουσία της Χορωδίας της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της τοπικής Εκκλησίας « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ».

Η χορωδία, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και χοράρχη κ. Γεωργίου Λαδοβρέχη απέδωσε κατά το βυζαντινό μουσικό ύφος  ύμνους της Εκκλησίας, οι οποίοι εισήγαγαν τους πιστούς στην πνευματική μυσταγωγία των ημερών και απέδειξε, συν τοις άλλοις, και την μεγάλη πρόοδο την οποία σημειώνει η Σχολή, με την συμμετοχή ολοένα και περισσότερων νέων ανθρώπων στα μαθήματα και στις χορωδιακές συναντήσεις.

Παράλληλα, η τοπική Εκκλησία, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, τίμησε στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, την πολυφωνική χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, στο πρόσωπο του μαέστρου και χοράρχη κ. Μιχαήλ Καποδίστρια, με το παράσημο του Αγίου Σπυρίδωνος, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μάλιστα, σε μήνυμά του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η τοπική Εκκλησία αγκαλιάζει όλα τα είδη της εκκλησιαστικής μουσικής, διότι οδηγούν στη λατρεία του Θεού και στην προσευχή κλήρου και λαού, κάτι που είναι το ζητούμενο κάθε γεγονότος στη ζωή της Εκκλησίας. Δεν είναι η μουσική μόνο πολιτισμός, τόνισε ο κ. Νεκτάριος, αλλά αφορμή κατανύξεως και μυσταγωγίας.

Αυτό υπηρετεί, μεταξύ άλλων, από το 1935 η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού της Κέρκυρας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η Χορωδία απέδωσε με τη σειρά της, στο πολυφωνικό και κατανυκτικό μουσικό ύφος, ύμνους από τη λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου  και από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος.

Εμφανίσεις: 48448
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!