Εκδήλωση για τη Μ. Εβδομάδα από την Μητρόπολη Χαλκίδος

ote4

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος από τη Μητρόπολη Χαλκίδος η εκκλησιαστική εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η εκδήλωση, την οποία προλόγισε ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων.

Κύριος ομιλητής της εκδηλώσεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «ΟΤΕ Η ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΥΡΟΝ...». Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας έδωσε θεολογικές πτυχές στο ζήτημα της προσέγγισης της πόρνης γυναίκας στον Χριστό, που έφθαναν μέχρι την Δημιουργία του κόσμου από τον Θεό και την Πτώση του ανθρώπου από την παραδείσια κατάσταση.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ιλίου για την παρουσία του και την ομιλία του προς τα μέλη της Τοπικής Εκκλησίας, τον χοράρχη κ. Γερογιάννη και τα λοιπά μέλη της Χορωδίας, τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής για την φιλοξενία της εκδήλωσης και φυσικά όλους τους χριστιανούς, στους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.

ote

ote2

ote3

ote5

Εμφανίσεις: 35450
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!