Λαγκαδά: ''Οι αιχμάλωτοι Μητροπολίτες περνούν τη δική τους Μ. Εβδομάδα''

lag7

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης εψάλησαν οι Μεγάλες Ώρες καθώς και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.

Στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις Μεγάλες και Άγιες Μέρες και σε όλα εκείνα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και τα γνωρίζουμε μέσα από τα αναγνώσματα και τους υπέροχους ύμνους.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για άλλη μια φορά την άμεση απελευθέρωση των δύο Σύριων Επισκόπων που κρατούνται αιχμάλωτοι και περνούν τη δικιά τους «Μεγάλη Εβδομάδα».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα κοιμητήρια του Λαγκαδά όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία και την Περιφορά  του Επιταφίου εντός των κοιμητηρίων. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης, το οποίο βρίσκεται έξω από τον Λαγκαδά, την Αποκαθήλωση και τη συμβολική πορεία μετά του Σταυρού στην οδό του Μαρτυρίου προς τον Γολγοθά.

lag

lag2

lag3

lag4

lag6

Εμφανίσεις: 49502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!